MITÄ LÄÄKÄRIT EIVÄT KERRO SINULLE

Swipe to the left

Auringonpaisteen supervitamiini

 Auringonpaisteen supervitamiini
2 years ago 685 Katselut Ei kommentteja

Diabeteksen laukaisee D-vitamiinin puute veressä, ja pääasiallinen keinomme saada kyseistä vitamiinia on ulkona auringonpaisteessa oleilu.

Diabetesta – erityi­sesti sen yleisempää kakkostyypin muo­toa – kutsutaan äärimmäiseksi elä­mäntapasairaudek­si. Se saa alkunsa, kun haima ei pysty tuottamaan tarpeeksi insuliinia, hormonia, joka auttaa meitä työstämään glukoosia eli verensokeria. Lääkärit uskovat, että taudin aiheuttaja on pitkälti meidän ruokavaliomme ja elinta­pamme, ja erityisesti liikunnan vähäinen määrä. He syyttävät siitä myös ikäämme, perimäämme ja jopa rotuamme.

On kuitenkin olemassa vielä yksi syy, joka saattaa olla kaikkein merkittävin, koska sillä on myös avain sairauden päihittämiseen luonnollisin keinoin. Diabeteksen laukaisee D-vitamiinin puute veressä, ja pääasiallinen keinom­me saada kyseistä vitamiinia on ulkona auringonpaisteessa oleilu.

Auringon ultraviolettisäteet (UV) syntetisoituvat ihossa, minkä jälkeen munuaiset prosessoivat ne aktiiviseen muotoon, mikä auttaa säätelemään solujen kasvua yli 30 eri kudoksessa eri puolilla kehoa.

Riittävällä auringonsaannilla näyttää myös olevan elintärkeä rooli haiman toi­minnassa. Diabetesepidemia – näin sitä voidaan kutsua, sillä pelkästään Britanni­assa se on diagnosoitu yli 2,5 miljoonalla ihmisellä, ja lisäksi kolmasosalla määrästä saattaa olla sairaus tietämättään – saattaa hyvinkin olla sivuvaikutus ”turvallisen auringonoton” politiikasta, joka pitää meidät sisällä tai vaatteilla verhoiltuina, jos uskaltaudumme ulos ollenkaan.

Toisin sanoen karsinooma-ja iho­syöpiä välttääksemme olemme tulleet luoneeksi uuden, laajalle levinneen sairauden, joka saattaa olla vieläkin tap­pavampi. Loppuvaiheen diabeetikoilla on riski sokeutua tai kärsiä kohtalokkaista sydänoireista.

Auringonvalon ja diabeteksen yhtey­den löysivät australialaiset tutkijat. He selvittivät, että ihmisille, joiden veressä on matalat D-vitamiinitasot, kehittyy kaksi kertaa todennäköisemmin diabetes kuin niille, joilla on normaalit tasot.