MITÄ LÄÄKÄRIT EIVÄT KERRO SINULLE

Swipe to the left

lokakuuta 2016

Pelastaudu homeelta

2 years ago 1179 Katselut Ei kommentteja

Se pääsee kaikkialle kostealla säällä, keuhkoihimmekin. Joanna Evans kertoo tässä, miksi sinun täytyy karkottaa home kodistasi (ja elimistöstäsi)

Syksyn mukana tulee märkyys, ja märkyyden mukana kosteus ja home. Nämä sateisessa pohjoisessa ilmastossamme kaikkialla läsnä olevat rihmamaiset sienet viihtyvät kosteissa paikoissa, kuten kellareissa, kylpyhuoneissa, ilmastointilaitteissa, ikkunalaudoilla ja seinien koloissa — jopa kankaissa — mikä on synnyttänyt merkittävän teollisuudenalan, joka tuottaa ilmankuivaimia, kosteussuojia ja kodin homeenpoistosumutteita.

Yhdeksän kuolemantuottajaa

2 years ago 1437 Katselut Ei kommentteja

Lääkärisi pysyy siinä kannassa, että sydänsairaudet johtuvat rasvaisesta ruokavaliosta, mutta tuoreimpien tutkimustulosten mukaan yhdeksän muuta syytä ovat todennäköisempi syyllinen, kertoo MLEKS:n uusi kirja

Vaikka lääketieteen piirissä on pitkään pidetty rasvoja ja kolesterolia sydänsairauksien syynä, on muuttumassa entistä selvemmäksi, että todellinen roisto on pitkälti nykyaikainen ruokavaliomme – ja erityisesti kaikki, mikä säilyy pitkään.

Tieteellinen tutkimus on alkanut enenevässä määrin osoittaa kahden sydämelle vaarallisen asian suuntaan: transrasvojen ja puhdistetun sokerin.

Kuten tohtori John Mansfield huomauttaa kirjassaan The Six Secrets of Successful Weight Loss, maailmassa esiintyi 1800-luvun puoliväliin saakka vain vähän liikalihavuutta, diabetesta ja sepelvaltimotautia. Ensimmäinen dokumentoitu sepelvaltimotautitapaus on itse asiassa vuodelta 1912. Mikä on muuttunut sitten noiden aikojen? 1950-luvun puolivälissä markkinoille hyvin yksinkertaisesti tulivat puhdistetut hiilihydraatit, joihin kuuluvat puhdistetut sokerit, valkoiset jauhot ja vaalea riisi, joita seurasivat tekorasvat kuten margariini.

Tahdon elää ikuisesti (tai ainakin 120-vuotiaaksi)

2 years ago 1252 Katselut Ei kommentteja

Ajatus

120-vuotiaaksi elämisestä ei ole pelkkää haaveilua. Biologit uskovat,

että voimme pian pidentää elämäämme reilusti yli

100-vuotissyntymäpäivämme.

Eikä kyse ole enää vain Googlen perustajan Sergey Brinin kaltaisten teknologiamiljardöörien unelmasta. 120-vuotiaaksi elämisestä on tulossa jokamiehen päämäärä, ja jotkut tutkijat uskovat sen olevan saavutettavissa. Jos tämä kuulostaa scifiltä, hiljattain on todettu kaksi suurta pitkäikäisyyttä ja terveyttä koskevaa muutosta, jotka vihjaavat siihen, että olettamuksissa saattaa olla jotain perää.

Kokemus

By Ārija Lipska 2 years ago 2586 Katselut Ei kommentteja

Harvinaisen sairauden tiivistelmä

Seitsemän vuotta sitten tämän aikakauslehden graafinen suunnittelija Ārija Lipska sairastui yhteen maailman harvinaisimmista sairauksista – kryptogeeniseen organisoituvaan pneumoniaan. Hän joutui ottamaan vahvoja hormonaalisia lääkkeitä, joiden piti parantaa sairaus. Ne tekivät hänestä jopa sairaamman.

Mistä kaikki alkoi? Vaikea sanoa, koska muistot sairaudesta sekoittuvat muistoihin hoidosta, josta tuli paljon tautia tuskallisempi ja joka vaikuttaa yhä edelleen elämääni. Etäältä katsoen kaiken näkee selvästi – aivan kuin taiteessa, kun taulua siirretään kauemmaksi. Myös elämässä ajan myötä tunteet ja tapahtumat kiteytyvät. Sairauteni kesti yhden kuukauden, ja kyseessä oli tappava tauti. Se ei aiheuttanut kipuja, ellei lasketa muutamaa epämiellyttävää toimenpidettä sairaalassa, kuten nesteen poistamista keuhkoista. Mutta sekään ei sattunut, se vain tuntui ikävältä. Yskä ei tunnu vaaralliselta, ja väsymyskin on tuttu tunne töitä tekeville... Keuhkokuumeeni ei toisin sanoen oireillut vaarallisen tuntuisesti, koska keuhkot, toisin kuin vatsa, munuaiset ja muut sisäelimet, eivät tunne kipua. Niissä voi tapahtua vaikka mitä (minun tapauksessani keuhkot repivät ja arpeuttivat itse itseään), täysin kivutta. Todiste taudista olivat todella rumat röntgenkuvat.

Astman hoitoa ruokavaliolla

2 years ago 5877 Katselut Ei kommentteja

Useimmat astmasta kärsivät kääntyvät inhalaattorien tai steroidien puoleen sairautensa hoidossa, mutta muutamat tavalliset ruoat ja ravintolisät voivat lopettaa pihinäsi lopullisesti, kertoo tohtori Leo Galland

Astmasta on tullut maailmanlaajuinen epidemia, ja siitä kärsii maailmassa yli 300 miljoonaa ihmistä. Yhdysvalloissa astmaatikkoja on 25 miljoonaa ja Isossa-Britanniassa 5,4 miljoonaa. Astmaa esiintyy nykyään enemmän kuin koskaan aikaisemmin, ja yksi kymmenestä amerikkalaisesta kärsii astmasta jossain vaiheessa elämässään.