MITÄ LÄÄKÄRIT EIVÄT KERRO SINULLE

Swipe to the left

syyskuuta 2016

Suu puhtaaksi

2 years ago 973 Katselut Ei kommentteja

Tutkimusnäyttö osoittaa, että huonokuntoiset hampaat ja ikenet saattavat olla syynä liutaan sairauksia –sydänsairauksista ja diabeteksesta aina syöpään.

Jovuosien ajan lää­ketieteen tutkijat ovat yhdistäneet sydänsairaudet iensairauksiin, mutta tuoreimmassa tutki­muksessa selvisi, että jos olet nainen, suusi kunto voi vaikuttaa merkittävästi siihen, sairastutko rinta­syöpään.

Asiaa tutkivat buffalolaisen State Uni­versity of New Yorkin, Houston School of Dentistryn sekä University of Michiganin tutkijat, ja he löysivät todisteita, jotka viittaavat siihen, että periodontaalisista (hampaiden tukikudosten) sairauksista kärsivät naiset sairastuvat todennäköi­semmin rintasyöpään, varsinkin, jos he ovat jo ohittaneet menopaussin. Hampai­den tukikudosten sairaudet ovat hampai­den plakin aiheuttamia ientulehduksia.

Tutkijat perustivat löytönsä tutkimus­tuloksiin, jotka oli saatu melkein 74 000 naiselta, jotka olivat osallistuneet Women’s Health Initiativen (WHI) tarkkailututki­mukseen. Naiset olivat terveitä tutkimuk­sen alussa, ja heitä seurattiin seitsemän vuoden ajan.1 Noin 26 prosenttia naisista kertoi sairastaneensa periodontaalista sairautta, ja tutkimuksen lopussa 2 124 naiselle oli kehittynyt syöpä.

7 askelta kymppiin

2 years ago 929 Katselut Ei kommentteja

Optimoi lapsesi aivotoiminta koekautta varten seitsemällä yksinkertaisella askeleella, kirjoittaa Cate Montana.

Olipa kyse ylioppilaskokeista, päättö­kokeista tai pääsykokeista, on joskus vaikea sanoa, ketä hermostuttaa enemmän – oppilaita vai heidän van­hempiaan. Hyvät koetulokset avaavat useita ovia, joten haluamme tehdä kaiken mahdollisen varmistaaksem­me parhaan akateemisen suorituksen koetilanteissa ja pitkällä tähtäimellä.

Aivo- ja ravintotutkijoiden hyvät uutiset ovat, että paljon on tehtävissä. Aivan kuten voimme optimoi­da tietokoneitamme ja hakukoneiden parametreja, voimme myös optimoida aivomme ja kognitiivisen toimintamme korkeampitasoisiin suorituksiin.

Paluu kivikaudelle

2 years ago 792 Katselut Ei kommentteja

Tom Gardiner lähes missasi ensimmäisen lapsensa syntymän – krooninen suolistosairaus oli tehnyt hänestä erittäin sairaan. Yli miljoona vuotta sitten käytetyn ruokavalion avulla hän sai terveytensä takaisin.

Brittiläinen Tom Gardiner jos joku pystyy todistamaan, että ruokavaliolla on parantava vaikutus. Neljä vuotta sitten 34-vuotias opettaja ja kahden lapsen isä taisteli tuloksetta haavaisen paksusuolentulehduksen kanssa, joka on kroonista ripulia, vatsakramppeja, laihtumista ja väsymystä aiheuttava tulehduksellinen suolistosairaus.

”Se oli erittäin rankkaa”, Tom muistelee. ”Olin jatkuvasti huolissani siitä, missä sijaitsee lähin WC, ja sellainen tuhoaa itsetuntoa.”

Nykyään Tom asuu vaimonsa ja kahden poi­kansa kanssa Sheffieldissä, Etelä-Yorkshiressa. Hän on loistavassa kunnossa ja voi paremmin kuin koskaan. Hän jopa ohjaa kaksi kertaa viikossa kovatehoista jumppaa. Ystävät ja perhe kysyvät aina, mikä on hänen hyvän terveytensä salaisuus. Tom vastaa kaikille, että ratkaisu hänen tuskalli­seen tilaansa löytyi omasta keittiöstä eikä lääkärin vastaanotolta.

Vesimeloni ja sen parantavat voimat

2 years ago 4081 Katselut Ei kommentteja

Vesimeloni on todellinen terveyspommi. Se on lukuisten terveyshyötyjensä lisäksi myös ihanan raikkaan makuista!

Vesimeloni on ehdottomasti dieettiruokaa, koska 100 gram­maa vesimelonia sisältää vain 30 kilokaloria; yli 90 % sen painosta koostuu vedestä. Koska vesi­melonia ei pidetä yleisenä allergeenina, sitä voivat syödä lähes kaikki paitsi diabeetikot, jotka seuraavat syömänsä sokerin määrää. Suurin osa vesimelonin ravintoarvosta on nimittäin juuri sokeria (8 g hiilihydraatteja, joista 6 g on sokeria: fruktoosia, glukoosia ja sakkaroosia). 100 grammassa vesimelo­nia on vain 1 gramma proteiinia. Tämän vihanneshedelmän sisältämät vitamiini-ja kivennäisainepitoisuudet ovat alhaiset, mut­ta koska vesimelonia syödään yleensä yli sata grammaa kerralla, nautitusta määrästä saa kohtalaisen paljon A-ja C-vitamiinia, pantoteenihappoa, B1 ja B6-vitamiinia, biotiinia, kuparia, kaliumia ja magnesiumia.

Vesimeloni ei ole runsas ravintokuitu-lähde, mutta syödessäsi useamman ison viipaleen eli noin 200 kilokalorin verran, saat 3—4 grammaa liukoista ja liukene-matonta kuitua.

Violettia voimaa

2 years ago 989 Katselut Ei kommentteja

Nämä kaksi Välimeren alueen peruselintarviketta antavat terveellistä potkua, kun ne syödään raakoina.

Munakoisoja ja kesä­kurpitsoja rakastetaan Välimeren maissa – ja hy­västä syystä. Molemmista hedelmistä (kyllä, ne ovat hedelmiä) saa voimakkaita ennaltaeh­käiseviä rohtoja. Ja yksi niiden parhaiten varjelluista salaisuuksista on se, että molemmat ovat herkullisen makuisia, kun ne valmistetaan raakoina.

Munakoiso Raa’assa munakoisossa on hyvin vähän tyydyttynyttä rasvaa, kolesterolia ja natriumia. Se on myös erinomainen ravintokuidun, foolihapon ja kaliumin sekä vitamiinien ja hivenaineiden, kuten tiamiinin (B1-vitamiinin) ja B6-, C- ja K-vitamiinin, magnesiumin, mangaanin, fosforin, kuparin sekä niasiinin lähde.1

Kodin lääkekaappi

2 years ago 791 Katselut Ei kommentteja

Kotoa löytyvillä aineilla voi hoitaa heinänuhaa, hiustenlähtöä ja paljon muuta.

Kuten useimmat potilaani, olet varmaankin tottunut ajattelemaan lääkettä aineena, joka tulee pakkauksessa apteekista tai vaikkapa luontaistuotekaupasta. Paljon yksinkertaisia hoitokeinoja, joilla voi tehokkaasti hoitaa kaikenlaisia vaivoja aknesta hiustenlähtöön, voi kuitenkin löytää omista keittiön kaapeista ja puutarhasta.

Seuraavia hoitokeinoja on käytetty suvussani suku­polvien ajan — eikä raaka-aineita tarvitse hakea kovin kaukaa.

Kestävän hoikkuuden salaisuus

2 years ago 2273 Katselut Ei kommentteja

Tämä nerokas ohjelma laittaa lopullisen pisteen painosi jojoilulle. Kokeile sitä niin tajuat, mitkä ruoka-aineet tekevät sinusta lihavan. Tohtori John Mansfield, yksi Ison-Britannian johtavista allergioihin, ruoka-aineal­lergioihin sekä kliiniseen ekologiaan erikoistuneista lääkäriestä, on yli 30-vuotisen uransa aikana todennut, että 80–85 % paino-ongelmista – yhdessä muiden sairauksien kanssa – aiheutuu allergiasta jollekin ruoka-aineel­le. Mansfield, joka on toiminut Britannian allergia- ja ympäristö­lääketiedeliiton (British Society for Allergy and Environmental Medi­cine) johtajana, kirjoittanut useita tutkimuksia ja suosittuja kirjoja sekä perustanut Burghwoodin klinikan, on luonut ns. eliminaatiodieetin, jonka avulla tuhannet potilaat ovat parantuneet. Vuosien varrella hän on hionut dieettiä ja kertoo nyt meille, mitä ruoka-aineita kannattaa valita elämän helpottamiseksi ja painon pudottamiseksi.

Pieni purema, pitkä sairaus

2 years ago 1115 Katselut Ei kommentteja

Helen Harvey saavutti lääketieteellisen mahdottomuuden: hän parani sairastettuaan borrelioosia 16 vuoden
ajan sen jälkeen, kun punkki oli purrut häntä.

Jos on olemassa salaisia tauteja, niin Lymen tauti eli borrelioosi on sellainen.
Se on bakteeri-infektio, jonka aiheuttaa punkin purema, jonka voi saada kävellessään pitkässä heinikossa tai metsäalueilla.
Useimmat ihmiset eivät edes huomaa, että heitä on purtu, ja vain yksi kymme¬nestä tapauksesta saa diagnoosin. Sil¬loinkin hoito – yleensä suuret annokset antibioottia – on tehokasta vain ensim¬mäisen kuukauden ajan puremasta. Sen jälkeen diagnoosi ja hoito vaikeutuvat ja oireista syytetään monia muita tauteja, kuten fibromyalgiaa, masennusta, IBS:ää (ärtyvän suolen oireyhtymää), tinnitus¬ta (korvien soimista), unettomuutta ja lihasheikkoutta.
Helen Harvey, 39, kärsi kaikista näistä oireista ja muistakin sairastaessaan borre¬lioosia 16 vuoden ajan, kunnes se lopulta diagnosoitiin ja hoidettiin onnistuneesti. Tämä on jo itsessään uskomaton väite, koska jo muutaman kuukauden infek¬tion jälkeen taudista tulee yhä vaikeampi hoitaa, mutta silti Helen onnistui siinä detoxin, ravitsemuksen ja homeopatian avulla.

Myrkkyä ruokakulhossa

2 years ago 999 Katselut Ei kommentteja

Lemmikkien ruokajalosteet ovat täynnä kemikaaleja ja säilöntäaineita — ja jotkin näistä aineista voivat olla vaarallisia.

Kun lukee koiran- ja kissanruo¬kapakkausten kylkiä, näkee epämääräisyyksiä, kuten ”aitoa lihaa”, ”erikoisöljyjä”, ”luonnol¬lisia kuituja” sekä ”vitamiineja ja mineraaleja”. Joskus pakkausmerkin¬nöissä ilmoitetaan muita makuaineita ja lisäaineita, mutta yleensä ei nimeltä.
Koskaan ei eritellä lisäaineita, joita tyypil¬linen koiran- tai kissanruokapurkki sisältää.
Yhtiöt ovat niin liberaaleja lisäai¬neiden suhteen — ja säätelyelimet niin löyhiä eläinten ruokien kohdalla — että jokainen ruoan muotoa tai rakennetta kohentamaan tarkoitettu lisäys tarkoittaa yhä suurempaa määrää kemikaaleja. Säilöntäaineiden lisäksi lemmikin ruo¬ka voi sisältää jopa 27 erilaista lisäainetta maun parantajista, paakkuuntumisenes¬toaineista, väriaineista ja kuivatusaineista emulgaattoreihin, makeuttajiin, liuotus¬aineisiin, stabilointiaineisiin, sakeutusai¬neisiin ja rakenteen parannusaineisiin.
Keskikokoinen koiranruokajalos¬teita syövä koira voi syödä jopa viisi kiloa säilöntäaineita vuodessa. Lue tältä ja seuraavalta sivulta tietoa tavallisimmista aineista tyypillisessä koiranruokaja¬losteessa.