MITÄ LÄÄKÄRIT EIVÄT KERRO SINULLE

Swipe to the left

elokuuta 2016

Tomaatti: arkipäivän sankari

2 years ago 1916 Katselut Ei kommentteja

Vaatimaton tomaatti voi olla yksi keittiösi väkevimmistä ja monipuolisimmista aseista syöpää, sydänsairautta ja jopa auringonpolttamia vastaan.

Meille on kaupattu toinen toistaan eksoottisempien hedelmien, kuten nonin, acain ja gojimarjojen terveyshyötyjä, mutta mitä ihmeellisin ennaltaehkäisevä rohto löytyy omasta keittiöstäsi.

Tuoreet tutkimukset osoittavat, että runsaasti tomaatteja — raakana tai kypsennettynä — sisältävä ruokavalio voi olla yksinkertainen keino vähentää syövän ja sydänsairauden kaltaisten hengenvaarallisten sairauksien riskiä.

Miksi nauru on hyväksi

2 years ago 1550 Katselut Ei kommentteja

vaikka se olisi tekonaurua

Nauru pidentää ikää – tuttu sanonta, jonka kaikki ovat kuulleet. Ongelmana on se, että silloin kun naurua todella tarvittaisiin ikää pidentämään, ei tee mieli nauraa. Jo muutaman vuosikymmenen ajan on kehitetty nauruterapiaa, joka pakottaa nauramaan. Sen lisäksi on todettu, että terveys hyötyy jopa keinotekoisesta naurusta.

Hajuvesi: tuoksahdus vaarasta

2 years ago 2158 Katselut Ei kommentteja

On aika muuttaa pakkausmerkintämääräyksiä niin, että kuluttajat voivat välttyä haitallisten tuoksucocktailien aiheuttamilta oireilta.

Suosikkihajuvedessäsi voi piillä sekoitus vaarallisia kemikaaleja, kertoo uusi raportti Yhdysvalloista. Campaign for Safe Cosmetics (CSC) — voittoa tavoittelematon järjestö, jota tukee rintasyöpäsäätiö Breast Cancer Fund — yhdessä voittoa tavoittelemattoman Environmental Working Group (EWG) -järjestön kanssa on paljastanut, että monissa suosituissa tuoksuissa — Calvin Kleinin Eternitystä Britney Spearsin Curiousiin — on toistakymmentä ”salaista” kemikaalia, joita ei mainita ainesosaluettelossa.

Joukossa on kemikaaleja, jotka on yhdistetty allergisiin reaktioihin ja hormonihäirintään, sekä muita aineita, joilla on haitallisia ominaisuuksia.

CSC määräsi riippumattoman laboratorion testattavaksi 17 tuoksutuotetta, kuten parfyymejä, eau de Cologneja ja vartalosuihkeita, ja EWG vastasi tutkimustiedon analysoinnista.

Kaikki 17 tuotetta sisälsivät vähintään seitsemää kemikaalia, joita ei mainittu pakkausmerkinnöissä, ja testeissä löydettiin yhteensä 38 piilevää kemikaalia. Tuotteissa oli keskimäärin lähes saman verran salattuja ja ilmoitettuja ainesosia; testeissä löydettyjä salattuja ainesosia oli keskimäärin 14 ja pakkausmerkinnöissä ilmoitettuja ainesosia 15.

”Suositut

tuoksutuotteet sisältävät monia salattuja ainesosia, minkä vuoksi

kuluttajan on mahdotonta tehdä tietoon perustuvia ostopäätöksiä”,

raportissa sanotaan.

Pinkkiä jauhetta

2 years ago 3307 Katselut Ei kommentteja

Astaksantiinia on kutsuttu ’superantioksidantiksi’, joka pystyy torjumaan ikääntymisen pahimmat vaikutukset, dementiasta näön heikentymiseen

Muutamia vuosia sitten sekä Oprah Winfrey Show’ssa että Dr. Oz Show’ssa, joka on Oprahin henkilökohtaisen julkkislääkärin Mehmet Ozin keskusteluohjelma, kehuttiin yhtäkkiä outoa ja vähän tunnettua, ’astaksantiiniksi’ kutsuttua tummanpunaista pigmenttiä valtameren pohjasta ”ravintolisäksi numero yksi, josta et ole vielä kuullut mutta jota sinunkin pitäisi käyttää”.

’Oprah-vaikutus’ riitti nostamaan astaksantiinin myynnin pilviin ja yllättämään terveyskauppojen omistajat, kun heidän hyllynsä yhtäkkiä tyhjennettiin. Tämän ja muun korkean profiilin julkisuuden jälkeen astaksantiinia on mainostettu ’superantioksidanttina’, vastauksena kaikkeen rypyistä dementiaan ja heikentyvään näköön. Itse asiassa uusi näyttö viittaa siihen, että se saattaa torjua hedelmättömyyttä ja alentaa kolesterolia.

Elintapasi vaikuttaa kehoosi

2 years ago 709 Katselut Ei kommentteja

Näitä terveysongelmia eivät parantaneet lääkkeet, ravintolisät tai leikkaukset vaan se, että potilaani vähensivät stressiä elämässään, rentouttivat mielensä ja kehonsa, seurasivat unelmiaan, löysivät rakkauden ja täyttivät kehonsa terveyttä lisäävillä hormoneilla samalla kun he pääsivät eroon haitallisista stressihormoneista. Nämä elämänmuutokset saivat heidän kehossaan aikaan mitattavissa olevia fysiologisia muutoksia. Sain selville, että elämäntapavalinnat voivat aiheuttaa fysiologisia muutoksia kehossa ja että tämä ulottuu ihmisiin, joiden kanssa olet teke­misissä henkilökohtaisessa elämässä ja työelä­mässä, sekä siihen, kuinka paljon koet luovaa vapautta ja hengellistä yhteyttä. Valintasi voivat vaikuttaa myös suhtautumiseesi rahaan sekä onnellisuudentunteeseesi. Sellaisilla ihmisillä, jotka tekevät onnellisia ja terveellisiä elämän­valintoja (esim. etsivät rakastavan ja tukena

Syötkö särkylääkkeitä? Kokeile tätä sen sijaan

2 years ago 719 Katselut Ei kommentteja

Päivittäinen särkylääke on elämäntapa monille, joilla on kroonista selkäkipua – mutta akupunktio toimii paremmin.

Asiaa testattiin 1 162 ihmisen ryhmällä, joka oli kärsinyt selkäkivuista keskimäärin kahdeksan vuotta. Näille henkilöille annettiin joko yhteensä kymmenen akupunktiohoitokertaa kaksi kertaa viikossa, ”huijausakupunktio”, jossa neuloja ei asetettu oikein, tai perinteistä hoitoa, johon kuului särkylääkkeitä, fysioterapiaa ja liikuntaa.

Puolen vuoden kuluttua 48 prosenttia akupunktiota saaneista ilmoitti kivun vähentyneen merkit­tävästi, kun taas perinteistä hoitoa saaneista vain 27 prosenttia ilmoitti kivun vähentyneen. Mielen­kiintoista kyllä, 44 prosenttia ”huijausakupunktiota” saaneista ilmoitti myös kivun vähentyneen, mikä viittaa mielen ja kehon yhteyden tärkeyteen selkäkipujen hoidossa.¹

LÄHTEET:

1 Arch Intern Med, 2007; 167: 1892–8

Marjaisaa hyvinvointia

2 years ago 1583 Katselut Ei kommentteja

Kuusi syytä lisätä nämä makeat superruoat ostoslistallesi ympärivuotisesti.

MUSTIKAT

Hyödyllisiä aivoillesi

Tutut tummansiniset marjat voivat parantaa muistia ja jopa pitää dementian loitolla. Kun ryhmä ikäihmisiä, joilla oli ilmennyt muistin heikkenemisen merkkejä, joi kaksi kupillista mustikkamehua päivittäin kolmen kuukauden ajan, heidän oppimis- ja muistamiskykynsä parani merkittävästi.¹

Auringonpaisteen supervitamiini

2 years ago 685 Katselut Ei kommentteja

Diabeteksen laukaisee D-vitamiinin puute veressä, ja pääasiallinen keinomme saada kyseistä vitamiinia on ulkona auringonpaisteessa oleilu.

Diabetesta – erityi­sesti sen yleisempää kakkostyypin muo­toa – kutsutaan äärimmäiseksi elä­mäntapasairaudek­si. Se saa alkunsa, kun haima ei pysty tuottamaan tarpeeksi insuliinia, hormonia, joka auttaa meitä työstämään glukoosia eli verensokeria. Lääkärit uskovat, että taudin aiheuttaja on pitkälti meidän ruokavaliomme ja elinta­pamme, ja erityisesti liikunnan vähäinen määrä. He syyttävät siitä myös ikäämme, perimäämme ja jopa rotuamme.